Open studio

Welkom in mijn atelier. Op deze pagina deel ik mijn huidige projecten en af en toe een hersenspinsel. De werken die ik hier presenteer beschouw ik nog niet als af, het is echt een kijkje in mijn atelier. Zo is het mogelijk mijn atelierstudie op een afstandje te volgen.

 

Welcome to my studio. On this page I share my current projects. I do not consider the works I present here to be finished, it is really a peak into my studio. Now you can follow my activities online.

I am experimenting with these materials, the video is a registration of the experiments.

Een test met leem, opgegraven in Brabant. Brabants leem is een geologische structuur in de ondergrond van het zuidoosten van Nederland. Er worden bakstenen van gemaakt, vroeger huizen en tegenwoordig wordt het ook wel gebruikt als stuc.

A test with loam, digged up in North Brabant. 

Ik maak een sculptuur voor in de tuin. De eerste maand zal het te bezichtigen zijn in een tuin van de Gruyter fabriek in Den Bosch

I am making a sculpture for in a garden. The first month it will be presented in a garden at the Gruyter factory in Den Bosch.

Dit is een meubelstuk waaraan ik op het moment werk. Afgelopen week is het me gelukt een kopie van de eerste stoelpoot te maken. Nu alleen nog de puzzelstukjes aan elkaar verbinden!

This is a piece of furniture I’m working on. Last week I made a copy of the first seat leg. Now I only have to attach all pieces to eachother!

Een project waar ik op het moment mee bezig ben betreft een sculptuur van een figuur die het materiaal waarvan het gemaakt is achter zich meesleept. Het beeld vormde zich al een tijd in mijn gedachten en ik heb het vervolgens verbeeld. Daarna ben ik het gaan fotograferen. De twee afbeeldingen hierboven zijn één van de laatste serie foto’s. In eerste instantie wilde ik een sculptuur maken voor in de openbare ruimte. Wellicht gaat dat nog door, maar voordat ik het ga plaatsen gebruik ik de sculptuur als fotomodel. Door een kanteling van het frame lijkt het beeld in vluchtigheid genomen, als een journalist die de knop van z’n camera nog ingedrukt had vóór het optillen om een foto te maken. 

English translation

Een ander lopend project betreft een muurobject dat ik maak. Het staat momenteel zo in mijn atelier omdat ik er nog niet uit ben hoe ik het aan de muur bevestigen zal. En omdat ik er nog niet over uit ben of er dan al niet een tweede object aan toegevoegd moet worden en welke vorm deze dan aan zal nemen.

English translation