About

Timon Prospèr is an artist based in EuropeHe is graduated in 2019 as visual artist at the art academy AKV St. Joost, in ‘s-HertogenboschThe Netherlands.


His work comes forward from several disciplines in spite of his main interest which appears to be sound and movement


He has a growing interest in making design.


On the following pages you’re able to have a view into his portfolio, followed by a list of exhibitions he worked on.


“Lanterfanten, en daar vooral geen spijt van hebben”

De rumoerige en hectische wereld waarin wij vandaag de dag leven, waarin stilte, rust en balans schaars lijkt te zijn, zorgt voor mijn toenemend verlangen naar kalmte, evenwicht en sereniteit. 

‘Lanterfanten’ en daar vooral geen spijt van hebben is belangrijk. Pure leegte ervaren in en om mij heen is belangrijk. Je zou het kunnen vergelijken met een diepzeeduik. Niet te diep hoor, nee, precies daar waar het water nog wel warm aan voelt en de zon nog door het wateroppervlakte warmte uitstraalt, totaal ontspannen met de mondautomaat half tussen je lippen. Deze trekt een beetje omdat je kiezen ontspannen zijn. Je hebt een gelijkmatige ademhaling. Langzaam beweeg je op en neer door de wisselende inhoud van je longen en de deining. Met iedere beweging word je in de positie gebracht zoals de zee dat op dat moment wil. Gedurende dat moment draait je bovenlichaam met de eventuele stroming mee. Is die er niet, dan draai je niet. Je mag jezelf even een waterplantje voelen. Totale ontspanning, gewichtloosheid. Je persluchtfles raakt langzaam op, je moet de reis beëindigen. En zodra je weer het strand op wandelt, voel je dat hoe lager het water komt te staan, hoe zwaarder je wordt.

(Graduation show 2019)